Vi har planlagt turen som en kør-selv ferie, men der er faktisk flere måder at komme til Dolomitterne på.

KØR-SELVFørste mål på turen er Brennerpasset, ca 1.150 kilometer fra grænsen til Danmark. Her kører du over Nürnberg og München via A7 og A9 mod innsbruck og videre mod Val Gardena og Dolomitterne. Når du skal vælge ruten, giver din GPS på telefon eller lignende dig en masse forskellige forslag. Det vigtigste er egentlig, at man har slået trafiknotifikationer til, så GPS’en kan omdirigere ruten i tilfælde af kø. Den korteste rute går gennem Tyskland og Østrig. Der er ofte kø i Tyskland pga. vejarbejde, så hver vågen. Planlæg afgangen således at I undgår Hamburg og München fra klokken 14:00-21:00, så planlæg turen efter dette. På denne måde undgår du spidsbelastning på de knudepunkter, hvor der bliver udført vejarbejde. IHvis man vil være på forkant med køerne, kan den tyske App StauMobil være enormt hjælpsom til at forudse kø inden og på turen.

I Østrig skal man have en vignette for at køre på deres motorveje. Man kan godt undgå motorveje, men den hurtigste rute er klart motorvej, og de koster i omegnen af 7-10 euro. Du kan købe den på tankstationer så snart du kommer ind i Østrig, eller med fordel købe den på forhånd i FDM’s netbutik. Benzin og Diesel er som oftest billigst i Danmark og Østrig, så prøv at holde tankningerne i Tyskland på et minimum.


Husk at medbringe registreringsattest på bilen, trafikvest, nødtrekant samt at downlade appen “Rødt Kort” (SOS) i det tilfælde, at du får brug for hjælp på rejsen. Check også lige bilforsikringen, og om der nu er styr på hjælp i udlandet. Det koster ikke ret meget at sikre sig mod, men det er en dejlig tryghed.FLY FRA HAMBORG TIL MUNCHEN - LEJEBIL FRA MUNCHENLufthansa har i skrivende stund biletter til kr742 hver vej og man kan leje en bil for en uge for omkring 70 Euro. Se mer på: https://www.google.com/flights?lite=0#flt=/m/03hrz./m/02h6_6p.2020-02-08.HAMMUC0LH2083*/m/02h6_6p./m/03hrz.2020-02-15;c:DKK;e:1;a:LH*LH;sd:1;t:f;sp:0.DKK.742 .FLY TIL VENEDIGDet burde retteligt være Venedig som man skulle bruge når man flyver til Dolomitterne, Venedigs lufthavn er kun 2,5 timer fra Alleghe og det er en fantastisk smuk tur op fra havet. Desværre er det småt med direkte fly og lave priser så denne oplagte vej kan desværre ikke anbefales for danske rejsende.
SKAL I MED? SÅ TILMELD JER HERUNDER ELLER RING TIL JENS PÅ 26205152